De omgeving

Lekker er op uit

Ons domein Les 3Etangs ligt in het dorp Saint Gervais d’Auvergne in de streek Combrailles. Dit gezellige dorp wordt ook wel gezien als de hoofdstad van ‘Coeur de Combrailles’. Hier vind je een kleine Carrefour, een apotheek en een grote hal, ‘halle des coeur de Combraille’, waarin brocantes, biomarkten en festiviteiten worden georganiseerd.

Je kunt in Saint Gervais ook een terrasje pakken of uit eten. Elke maandagochtend is er markt en in het zomerseizoen is er op de donderdag een avondmarkt (marché nocturne).

Bezienswaardigheden in de Auvergne

De Auvergne is een vulkanisch gebied. Dat zie je aan de vele kloven waardoor de rivieren meanderen en waar meren hun plaats in kraters vinden. Een van de bekendste vulkanen is de Puy de Dome. Dit is de hoogste van meer dan 80 vulkanen in het Chaîne des Puys en is genomineerd voor de Unesco werelderfgoedlijst. Ook prachtig is de meander van Queuille, het punt waar de Sioule besluit om te keren en een prachtige lus maakt. Onze streek ‘Les Combrailles’ is een uitgestrekte hoogvlakte met diep uitgesneden dalen en kloven en die bezaaid is met vijvers en kleine vredige gehuchten. Les Combraillles heeft veel water in de vorm van rivieren, vijvers en watervallen. Chateauneuf-les-Bains (een kwartier rijden vanaf Les 3Etangs) is bijvoorbeeld een rustig kuuroord aan de rivier Sioule.

Markten in de buurt

Er zijn in het hoogseizoen tal van markten te bezoeken. De standaard weekmarkten zoals op maandagochtend in ons dorp maar ook dé echte brocante- en rommelmarkten en grote markten met een vershal met de heerlijkste producten uit de streek. Elk jaar komt er een boekje uit met alle markten per regio per dag. Bij de receptie is deze in te zien.

Steden in de Auvergne

Clermont–Ferrand, 50 km rijden
Dit is de stad met zijn zwarte kathedraal opgetrokken uit lavasteen. Deze studentenstad is ook de stad waar de bekende Michelinbanden geproduceerd worden. Clermont-Ferrand heeft vele kleine straatjes met gezellige restaurantjes, winkeltjes en volop terrasjes in de zomer.

Montluçon, 35 km rijden
Deze stad heeft rondom het kasteel een centrum met oude gerestaureerde panden. Je vindt er vele gezellige restaurantjes en winkels.

Riom, 30 km rijden
Riom heeft een mooi oud stadscentrum, restaurantjes en musea.

Neris les Bains, 28 km rijden
Neris les Bains ligt vlak voor Montlucon. De stad heeft onder andere een kuurbad, antiek- en brocantezaakjes en een casino.