RELAXED ONTSPANNEN

 FOTOGRAFIEWEEK

Zin om je camera veel beter te leren kennen en te zien & weten hoe je mooie foto's maakt? Foto's die je direct kunt gebruiken, die niet eerst bewerkt hoeven worden waar vaak veel tijd in gaat zitten. Zet in je agenda en boek deze week van ... tot ... 2023

De Auvergne is één van de meest fotogenieke plekken van Frankrijk. Bekijk ons fotoalbum maar eens.

 

 

Wat ga je doen?

Een week in het teken van de fotografie, met een evenwichtige verdeling van theorie en in de praktijk zelf aan de slag. Je bevindt je in goed gezelschap van enthousiaste fotografen, die allen een stap verder willen zetten bij de beoefening van hun hobby. Elke dag wordt afgesloten met gezellig napraten en het delen van ervaringen onder het genot van een goed glas wijn en versnapering. We zijn immers ook een beetje op vakantie.

Aandachtspunten:
Optimale belichting
Histogram
Samenhang van diafragma/sluitertijd/ISO
Compositie
Regel van derden
Gulden snede
Handmatige instellingen vs (semi) automaat
Soorten lenzen
Cropfactor

Naast de lessen organiseren we natuurwandelingen (soms in stilte) en uitstapjes naar o.a. een Thermen (sauna) en een Boeddhistisch Klooster Seriematig werken Het verblijf is op basis van volpension. 's Ochtends een heerlijk ontbijt gevolgd door een warme 3 gangen-lunch op z'n Frans en 's avonds een apéro-dinatoire, zoals de Fransen het benoemen. Een lichte maaltijd met wat hapjes, brood en kaas. Over de dag genomen is er de nodige koffie/thee/fris, huis gemaakte taarten, fruit etc voor handen. 

Voor wie?

Deze week is geschikt voor iedereen met een (digitale) spiegelreflexcamera, zowel voor beginnende als de meer gevorderde fotografen. Vóór je vertrek ontvang je een overzicht van materialen die je goed zou kunnen gebruiken en mee kunt brengen indien in eigen bezit. Wil je partner ook graag mee maar niet meedoen aan de Fotografie cursus? Dat kan! Hij/zij betaalt dan alleen de kosten voor het verblijf en eten & drinken.

Christophe Thole

Christophe is grotendeels autodidact (begonnen op zijn 18de), aangevuld met de opleiding Fotografisch Specialist (Fotogram Amsterdam) en een half jaar Master Class van Govert de Roos (via de Fotovakschool in Rotterdam). Daarnaast enkele workshops van o.a. Jan van der Meer, Geurt Besselink. Voorheen uitsluitend natuurfotograaf maar momenteel ook de mens betrekkend in een zo natuurlijk mogelijke omgeving. Als portretten en ook als element in het landschap om de menselijke maat van natuur en omgeving te benadrukken. Voor foto's en meer informatie: www.christophethole.nl.

Maximaal aantal deelnemers cursus Fotografie = 10

Inbegrepen
Verblijf in comfortabele luxe Gites en/of kamperen op een idyllische plek op ons land
Ontbijt, lunch en driegangen diner
Tussendoor koffie, thee, fris, water, huisgemaakt taarten en fruit
Begeleiding van fotograaf Christophe Thole (fotobesprekingen)
Van te voren deelnemers bijeenkomst in Nederland

 

Lekker bijkomen
in het hart van de
Franse Auverge