Introtekst


Yin Yoga retreat

Heb je zin in een Yin yoga-retreat die helemaal in het teken staat van ontspanning, tijd voor jezelf en (h)eerlijk eten & drinken? Trakteer jezelf op vijf dagen ontspanning en kom van 24 t/m 28 mei of van 29 mei t/m 2 juni (2019) naar het Slowww Yoga Retreat.

Verwen jezelf met dagelijks * rustige yogalessen (Yin yoga / Yoga Nidra)
* (h)eerlijk eten & drinken
* mooie wandelingen in de prachtige, verrassende omgeving
* middagdutjes in de hangmat
* schommelen op de heerlijkste grote schommel

Ook kan je mee naar
* kuuroord, de Thermen van Chateauneuf les Bains
* Boedhistisch klooster (rondleiding en geleide meditatie)

Pak je koffer in, neem het vliegtuig, stap op de trein of in de auto, en vanaf aankomst eenmaal bij ons regelen wij de rest. Neem een kijkje op deze site voor meer informatie.

Terug naar boven


Fotografie vakantieweek

Haal meer uit je camera

Zin om je camera veel beter te leren kennen en te zien & weten hoe je mooie foto's maakt? Foto's die je direct kunt gebruiken, die niet eerst bewerkt hoeven worden waar vaak veel tijd in gaat zitten. Aandachtspunten zijn: *de optimale belichting *histogram, samenhang van diafragma/sluitertijd/ISO *compositie, regel van derden, gulden snede *handmatige instellingen vs (semi) automaat *soorten lenzen, cropfactor * seriematig werken.

Een week in het teken van de fotografie, met een evenwichtige verdeling van theorie en in de praktijk zelf aan de slag. U bevindt zich in goed gezelschap van enthousiaste fotografen, die allen een stap verder willen zetten bij de beoefening van hun hobby. Elke dag wordt afgesloten met gezellig napraten en het delen van ervaringen onder het genot van een goed glas wijn en versnapering. We zijn immers ook een beetje op vakantie.

Het verblijf is op basis van volpension. 's Ochtends een heerlijk ontbijt gevolgd door een warme 3 gangen-lunch op z'n Frans en 's avonds een apéro-dinatoire, zoals de Fransen het benoemen. Een lichte maaltijd met wat hapjes, brood en kaas. Over de dag genomen is er de nodige koffie/thee/fris, huis gemaakte taarten, fruit etc voor handen. Voor wie? Deze week is geschikt voor iedereen met een (digitale) spiegelreflexcamera, zowel voor beginnende als de meer gevorderde fotografen. Vóór uw vertrek ontvangt u een overzicht van materialen die u goed zou kunnen gebruiken en mee kunt brengen indien in eigen bezit. Wil je partner ook graag mee maar niet meedoen aan de Fotografie cursus? Dat kan! Hij/zij betaald dan alleen de kosten voor het verblijf en eten & drinken.

Christophe Thole is grotendeels autodidact (begonnen op zijn 18de), aangevuld met de opleiding Fotografisch Specialist (Fotogram Amsterdam) en een half jaar Master Class van Govert de Roos (via de Fotovakschool in Rotterdam). Daarnaast enkele workshops van o.a. Jan van der Meer, Geurt Besselink. Voorheen uitsluitend natuurfotograaf maar momenteel is zijn specialiteit de mens (portret, maar ook als onderdeel van de omgeving), gefotografeerd zonder 'masker', zich blootgevend (soms ook letterlijk) als wie hij/zij werkelijk is en daardoor vaak ontdaan van de obligate glimlach.

Voor foto's en meer informatie: www.christophethole.nl.

Kosten

Fotografie Vakantie week op basis van volpension: € 605,-
Kampeerplek zonder stroom € 635,- Kampeerplek met stroom € 695,- Gedeelde drie persoons kamer € 710,- Gedeelde twee persoons kamer € 770,- Privé kamer

Maximaal aantal deelnemers cursus Fotografie =10

Inbegrepen
- verblijf in comfortabele, luxe Gites en/of kamperen op een idyllische plek op ons land.
- ontbijt, lunch, 3-gangen diner (tussendoor koffie, thee, fris, water, huisgemaakt taarten en fruit)
- begeleiding van fotograaf Christophe Thole (fotobesprekingen)
- van te voren deelnemers bijeenkomst in Nederland

Niet inbegrepen
- reiskosten.

De (auto-)reiskosten die niet bij de prijs inbegrepen zit, kan gezamenlijk worden gemaakt (carpoolen). Dit drukt de kosten. - persoonlijke uitgaven en eventuele reis- annuleringsverzekering zijn voor eigen rekening.

Terug naar boven


Le Bridge d'Auvergne

In september 2019 vieren wij de vierde Bridge d'Auvergne hier bij ons op Les3Etangs. De Bridge-drives worden gehouden in onze gezellige l'écurie of buiten onder onze veranda's. Bij gunstige weersomstandigheden kan dit natuurlijk ook buiten in het zonnetje! Onze opzet is, genieten van onze plek en omgeving, heerlijke eten & drinken èn natuurlijk op gepaste tijden Bridgen.

Je verblijft in een van onze comfortabele, luxe Gites en/of in onze knusse Caralet. Het is natuurlijk ook mogelijk om met eigen caravan of tent te komen. Je verblijf is op basis van volpension. Wij verzorgen 's ochtends een uitgebreid ontbijt met al het (franse) lekkers wat je maar kunt bedenken en 's avonds een heerlijk 3-gangen diner.

Vraag gerust naar al onze verblijfsmogelijkheden of andere zaken via een email: info@3etangs.com, of een telefoontje naar +33 4 73 52 27 91

Terug naar boven


Intuïtieve massage

Wanneer je in een ongedwongen sfeer wilt leren jouw partner, kind of een vriend(in) of ander familielid te masseren, biedt deze cursus je daartoe alle gelegenheid. Je wordt volledig verzorgd, de omgeving is zeer rustgevend en door de kleine groep van maximaal 8 personen krijg je de volledige aandacht van de cursusleider, Arno van Haren.

Er is ervaring of voorkennis nodig. Aan het einde van de cursus kun je met aandacht en zekere hand een intuïtieve, goed op de ontvanger afgestemde ontspanningsmassage geven. Tijdens deze cursus intuïtieve ontspanningsmassage ontwikkel je de basisvaardigheden voor het geven van een volledige ontspanningsmassage. Deze vaardigheden leer je combineren met het volgen van je intuïtie, waardoor je een goed afgestemde massage kunt geven. Omdat je als masseur moet weten “hoe het voelt” bij de ontvanger, besteden we veel aandacht aan de interactie tussen masseur en ontvanger. Omdat het ook vakantie is staan leren, ontspannen en genieten deze week centraal.

Arno van Haren is masseur en integraal massagetherapeut. Hij werkt vanuit de holistische visie dat via massage de mens als geheel wordt aangeraakt. In zijn praktijk in Nijmegen combineert hij diverse vormen van massage met therapeutische begeleiding. Je leest meer over hem op zijn site arnovanharen.nl

Inbegrepen
- 8 dagdelen cursus
- korte meditatie aan het begin van de dag (optioneel)
- gebruik van massagetafel, hoezen, tussenvloeistof (oliën)
- gebruik van de oefenruimte buiten de cursusuren
- cursusmap met een overzicht van de toegepaste technieken
- kortingsbon voor een ontspanningsmassage in mijn praktijk in Nederland

Verzorging
- verblijf in luxe Gites, naar wens in privé kamer of gedeelde kamer
- gebruikt van WiFi in de gezamenlijke ruimte
- full pension (vd avondmaaltijd op zondag tot en met het ontbijt op zaterdag
- fruit, koffie, thee & sap staan onbeperkt tot je beschikking

Niet inbegrepen
- vervoer, eventuele (annulering) verzekering
- persoonlijke uitgaven
- handdoeken, doek of dunne deken om het lichaam te bedekken, eventuele andere massage-attributen.

Prijs
- Gedeelde kamer (2/3) personen in luxe Gite € 565,-
- Privékamer in luxe Gite € 625,-

Wil je meer weten of een plaats reserveren ? Stuur een mailtje naar: massage@arnovanharen.nl Of een app naar: 0031 6 24 53 02 79

Terug naar boven


Ontdek onze regio

ZZZ-Activiteiten-Backup

Klik hier voor een uitgebreide GoogleMap. Alle activiteiten in de omgeving makkelijk te vinden met extra info en foto’s!

Terug naar boven


Fietsen en wandelen

Toerfietsers, liefhebbers van racefiets, allround fiets of ATB. Maar ook voor de echte topsporters is hier een geschikt gebied te vinden om zich naar hartenlust uit te leven. Over vlakten en door dalen, via kloven en door het hoogland. Via de talloze bergpassen die de Auvergne rijk is, er is altijd wel een pad of een weggetje dat bij jouw niveau en wensen past. Er zijn talloze gemarkeerde en in gidsjes beschreven routes die je uitnodigen het gebied op een originele manier te ontdekken. Wij hebben een aantal routes voor je klaar liggen.

Om de hoek kronkelt de rivier de Sioule met haar Gorges. Deze schitterende kloof heeft een uitgesproken relief. De ruines van de burchten Chateau Rocher en Chouvigny bewaken de kloof al sinds de middeleeuwen. Een als moeilijk omschreven route kronkelt hier langs de rotsen en de rivier de Sioule. Kortom: een fantastisch gebied om te fietsen met de nodige pittige beklimmingen en afdalingen maar ook natuurlijke barrières en verrassingen Naast het fietsen is de Auvergne bij uitstek ook de streek voor fantastische wandelingen.

Onderweg kom je bijna niemand tegen en kun je genieten van heerlijke kronkel weggetjes en vaak verrassende vergezichten. Voor velen is een van de hoogtepunten toch wel het beklimmen (per fiets of ter voet) van de Puy-de Dome. Bovenop heb je rondom een onvergetelijk mooi uitzicht. Met een treintje kan je naar boven gebracht worden maar je kan ook zelf naar boven lopen en met het treintje weer naar beneden of andersom. Tevens zijn er verschillende routes die je kan lopen, zowel van beneden naar boven als van boven naar beneden. Of voor de echte diehards naar boven en lopen en ook weer naar beneden. Goede schoenen is hierbij wel aan te bevelen.

Ook voor de wandelaars hebben wij een aantal routes klaar liggen.

St. Priest des Champs, ca. 10 min. rijden met de auto. Een mooie wandeltocht naar de waterval op een sprookjes-achtige plek, waar je heerlijk kunt picknicken.

Laisle, ca. 35 min. rijden met de auto. Daar vlakbij is een mooi rond vulkaanmeer genaamd Gour de Tazenat. Hier kun je om heen wandelen of erin zwemmen, van rotsen springen of gewoon op het strandje met een fles wijn en een baquette genieten van het mooie uitzicht en de rust.

Terug naar boven


Dé vis & vliegvis streek

Onze streek, genaamd de Combrailles, is dé vis & vliegvis streek van de Auvergne. De rivier de Sioule die door de Combrailles kronkelt is een echte zalmrivier. Deze rivier is heerlijk breed, tussen de 10 en 12 meter en er zijn mooie stroomnaden, diepe poelen maar ook vele ondiepe gedeeltes waardoor het voor vliegvissen zeer geschikt is. In deze rivier kun je zoals al gezegd, vlagzalm (grote variant) vangen maar ook bruine forel en kopvoorn.

Het stuk tussen Châteauneuf-Les-Bain en Blot-l'Eglise is zeer geliefd onder de echte vissers onder ons o.a. omdat de oevers goed benaderbaar zijn. Châteauneuf is vanaf ons een kwartiertje rijden. Het waterniveau in deze geliefde visrivier kan nogal eens variëren omdat er verder stroomopwaarts een waterkrachtcentrale actief is, denk er dus aan om een waadpak mee te nemen!

Dagvergunningen voor het vissen zijn hier overal in de buurt verkrijgbaar. Geen zin om de auto te pakken dan kan er natuurlijk ook naar hartenlust in onze eigen meertjes gevist worden.

Terug naar boven


Watervertier

De Combrailles telt vele meertjes waar heerlijk in gezwommen kan worden. Wij hebben het geluk dat wij er zelf ook drie op ons domein bezitten. Maar er zijn nog vele andere meertjes waaronder ook een paar hele grote die ook een bezoek meer dan waard zijn en al dan niet met wat meer recreatief vertier als kanoen, waterfietsen etc.

Etang Philippe nabij St. Gervais d'Auvergne, 2 min. rijden met de auto. Meer met een strandje, fitnessbaan, wandel- en vismogelijkheden.

Etang des Planches bij St. Christine, 5 min. rijden met de auto. Mooi meer met een strand, picknick-tafels, wandel- en vismogelijkheden en een speeltuintje.

Etang de Chancelade bij Charensat; 30 min rijden met de auto. Groot meer (132 ha!). Aanwezigheid van een snackbar/terras bij het meer.

Op ca. 30 min. rijden met de auto naar het plaatsje Confolant vind je een groot meer wat eigenlijk geen meer is maar waar de rivier de Sioule heel breed is waardoor het net een meer lijkt. Een plek met volop watersportmogelijheden (ook huur surfplanken ed.). Heerlijk zwemmen, wandelen, vissen etc. Een meer met een mooi zandstrand en een afgezet zwemgedeelte. Het uitzicht op de beboste heuvels is prachtig!

Op ca.30 min. rijden met de auto richting Menat stroomt ook de prachtige rivier de Sioule. Bij het plaatsje Menat kan je opstappen voor een prachtige kanotocht (diverse afstanden en moeilijkheidsgraden mogelijk). Je wordt weer opgepikt met een busje en terug gebracht naar je auto. In de gorges de Sioule is er ook de mogelijkheid tot het beklimmen van steile bergwanden. Uiteraard zijn er verder genoeg plekjes langs deze rivier te vinden om heerlijk te picknicken, luieren, zwemmen, vissen, lezen etc.

Klik hier voor een uitgebreide GoogleMap waarin van alles makkelijk te vinden is met extra info en foto’s!

Terug naar boven


Skiën

Mont-Dore/Super Besse

Op een uur rijden vanaf St. Gervais d'Auvergne zijn er wintersport mogelijkheden. Aan de noordzijde van het Massif du Sancy, ligt het skioord Mont-Dore aan de voet van de hoogste berg uit het Centraal Massief, de Puy de Sancy (1886 m).

Als er genoeg sneeuw ligt, kunt u naar SuperBesse skiën.
 Skigebied Le Grand Sancy: 85 km piste.
 Het reliëf van dit skigebied is interessant voor iedereen: steile abrupte afdalingen worden afgewisseld met toegankelijke relatief vlakke pistes.

Mont-Dore was één van de eerste geclassificeerde wintersportplaatsen ooit. Nu is dit rustieke bergdorp ideaal voor een gezonde, sportieve vakantie met de familie

Terug naar boven